söndag 18 januari 2009

Samtal med politikerna


Den 15 december samlades hyresgäster från Innerstan, Blackeberg, Enskedegård, Östberga och Dalen utanför Stadshuset för att prata med politikerna.

Vi pratade i 25 minuter med bostadsborgarrådet Joakim Larsson (m) om vårt krav på att förlängningen på sex månader som bostadsrättsföreningarna tilldelas måste stoppas. Det skapar olidliga slitningar och oro ute bland hyresgästerna och är totalt omotiverat speciellt i de fall där en majoritet är emot ombildning. Larsson nickade mest och log.

Därefter blev vi med plakat och kampanda fotograferade av Metros fotograf och senare ringde journalisten och gjorde en intervju. Men återigen stor besvikelse, det kommer inte med i tidningen. Sammanlagt var vi där i 1,5 timme och delade ut 60 lappar till tjänstemän och politiker i Stadshuset, inklusive fyra från Stadshus AB:s styrelse. Theres Lindberg (s) kom ut och diskuterade med oss ett längre tag.

Två nya stadselar blev samtidigt medlemmar i Nätverket Rädda Hyresrätten, Kungsholmen och Östberga. Vi fick också tillfälle att diskutera lite mer med varandra. Både förslag om att återkomma utanför Stadshus AB:s styrelsemöten och behovet om att ta till mer högljudda protester kom upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar