tisdag 15 februari 2011

Uppvaktning av Stockholms Stadshus ABCa 30-40 personer samlades i kylan utanför stadshuset den 26 januari för att uppvakta Stockholms Stadshus AB:s styrelse inför dess beslut om direktiv för ombildning för den här mandatperioden.

Joakim Larsson, ytterstadsborgarråd, tog emot nätverkets skrivelser. Några av de medverkande fick också möjlighet att kort ställa frågor och framföra synpunkter. Några viktiga synpunkter som framfördes var att ett nej på en köpstämma måste respekteras, att det borde krävas kvalificerad majoritet (67%) för att få lämna in en intresseanmälan om ombildning, att man måste stoppa det utbredda fusket med fullmakter och att de oberoende granskarna måste regleras så att en verklig granskning av köpstämmorna sker. Du kan läsa mer om kraven som framfördes här.

Vår fråga är nu vad Joakim Larsson och hans kolleger är beredda att göra för att stärka rättssäkerheten i ombildningsprocesserna. När tänker man börja respektera människors rätt att välja att bo i hyresrätt? Och vad är man beredd att göra för att stoppa alla rättsliga och demokratiska övertramp i ombildningsprocesserna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar